Behöver du en kontrollansvarig i Stockholm?

nya poster

Om man står inför att genomföra en större tillbyggnad eller en nybyggnation så finns det också en stor chans att man behöver anlita en kontrollansvarig som bistår vid projektet. Tumregeln att luta sig mot gällande en kontrollansvarig och hjälpen från en sådan är att om man behöver – och har fått – bygglov så behöver man också anlita en kontrollansvarig. Det vill säga – ska du i Stockholm bygga en mindre friggebod på din tomt så kommer du inte att behöva en kontrollansvarig och detsamma gäller om du exempelvis ska måla om eller genomföra en mindre förändring på ditt hus, exempelvis bygga en balkong. Ska du däremot bygga ett större hus eller genomföra något projekt som kräver bygglov från kommunen – ja, då ska också en kontrollansvarig närvara genom hela processen.

Det finns en vanlig missuppfattning gällande en kontrollansvarig och många suckar då det hör talas om denna yrkesgrupp; detta då man tar för givet att det handlar om någon slags paragrafryttare vars enda uppgift är att peka ut brister och därigenom föra med sig högre kostnader för byggnationen. Riktigt så är det inte. Ska du bygga ett hus i Stockholm så kommer tvärtom den person du har som kontrollansvarig att vara din bästa vän genom projektet. Det är nämligen denne som först och främst upprättar en kontrollplan och därefter den person som ser till att denna följs.

En kontrollansvarig ser genom kontroller – dokumenterade sådana – till att allting sköts enligt vedertagna regler och lagar och att hans kontrollplan är det som ligger till grund. Kort sagt – det är den person du anlitat som kontrollansvarig som i slutändan kommer att vara den som ska tackas och den som du hela tiden kan använda som bollplank. Han kommer att vara med dig genom hela resan – dyker det upp några frågetecken vid era tekniska samråd så kommer denna att vara ett värdefullt stöd som kan hjälpa dig att fatta rätt beslut.

Välj en erfaren kontrollansvarig i Stockholm

Här kan vi – baserat på detta – inte nog poängtera vikten av erfarenhet hos den person som du anlitar som kontrollansvarig. Med detta menar vi att denne person gärna får ha egen yrkesrutin som exempelvis snickare och genom detta kan dra bättre, sundare slutsatser kring ditt byggprojekt i Stockholm.

Det finns alltid ett värde i att anlita en rutinerad kontrollansvarig än en som just erhållit sitt certifikat; ett certifikat som du – naturligtvis – måste se till att det finns innan du väljer kontrollansvarig.

Previous
Fler tandläkare ger bättre service i Stockholm
Next
Använd catering på Södermalm

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *