Förenkla din badrumsrenovering

nya poster

Ska man ge ett råd till vanliga privatpersoner som drömmer om att genomföra projekt i sina egna hem så lyder detta: gör det inte så svårt för dig. Med detta menar vi främst två saker – att man dels inser sina egna begränsningar (både ekonomiska och rent kunskapsmässiga) samt att man håller sig till en lite lägre målbild och utgår ifrån hur sitt eget boende ser ut. Det som nämligen har visat sig under senare år är att allt fler privatpersoner kastar sig huvudstupa in i det närmaste omöjliga projekt och så fort de stöter på problem så lägger de ner sitt arbetet och påbörjar istället ett annat. En ohållbar ekvation som i många fall leder till skilsmässor och andra otrevligheter.

Börjar exempelvis en man i Stockholm en omfattande renovering av badrummet där han saknar de grundläggande kunskaperna så kommer projektet i nio fall av tio att dra ut på tiden, det kommer att bli slarvigt gjort och det kommer att innehålla stora brister – brister som därefter kan komma att visa sig i vattenskador som i sin tur är dyra att reparera. Har mannen i Stockholm dessutom en familj där barn ingår – ja, då kan det hela sluta i en ren katastrof.

Att leva i ett byggkaos – som vid exempelvis en badrumsrenovering innebär stora påfrestningar och detta även om man väljer professionell hjälp för ändamålet. Ska man som lekman genomföra det – utan utbildning eller förkunskaper – ja, då får man räkna med att det hela tar dubbelt så lång tid och att denna tid knappast kommer att ske utan friktion mellan familjemedlemmarna.

Vart vill vi då komma med detta? Jo, att man använder sig av den hjälp som finns tillgänglig och om man känner att man vill göra något på egen hand så bör det projektet vara av det lite enklare slaget. Att jämföra här: en badrumsrenovering i Stockholm är både svårare, har fler moment och tar därmed längre tid än vad det gör att måla om en vägg i samma lägenhet. I dagsläget så kostar det heller inte alls så mycket pengar och för att förklara vad vi menar så räcker det att vi nämner ordet rot-avdrag.

Rot-avdraget gör det billigare för dig

Genom att man kan använda sig av rot-avdraget vid renoveringar i sitt eget hem så kan man också få ett professionellt jobb utfört till ett billigare pris. Vi kan här som exempel på hur detta fungerar säga att det är du som ska genomföra en badrumsrenovering i Stockholm och hur du kan spara pengar genom rot-avdraget. Du väljer här att köpa ett badrum från IKEA och allt som allt så kostar material dig 60.000 kronor. Då badrummet ska installeras så anlitar du ett företag som gör jobbet för e summa av 100.000 kronor.

Det du gör här – förutsatt att du är berättigad – är du ber detta företag att arbeta mot rot-avdraget och här kommer du att kunna dra av halva arbetskostnaden på din deklaration och få tillbaka denna på din skatt. Du betalar alltså 50.000 kronor istället för de 100.000 du hade fått betala för din badrumsrenovering i Stockholm utan rot-avdraget. Rot-avdraget gäller över hela Sverige om maximalt 50.000 kr/år och per person – en perfekt skattesubvention för att renovera sitt badrum utan att det behöver medföra en skilsmässa.

Previous
Kontrollansvarig nödvändig i Stockholm
Next
Höj värdet på din bostad i Stockholm

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *