Golfklubb

nya poster

Golfsporten blir allt populärare och allt fler banor byggs både här i Sverige och internationellt. Golfresor och weekends har hamnat högt upp på avkopplings- och semesterresorna liksom det blivit vanligare att man varierar sig och spelar på många olika banor i sin hembygd. För att få spela på banorna runt om i Sverige och internationellt krävs bara att du innehar ett grönt kort och är medlem i en golfklubb.

Normalt finns det en golfklubb per golfbana, där du kan bli medlem. Ett fåtal klubbar är ihopslagna och kan erbjuda flera banor under samma klubb. För att bli medlem i en klubb måste du betala en medlemsavgift. Den kan se olika ut beroende på vilken typ av medlemskap du väljer. Ett fullvärdigt medlemskap har en högre avgift än delmedlemskap. Där ingår bl.a. greenfee på din hemmabana och eventuella rabatter på närliggande banor. Du kan också vara s.k. greenfee medlem. Då betalar du en lägre medlemsavgift samt en rabatterad greenfee varje gång du spelar. Bra för dig som bor långt ifrån banan eller inte spelar så ofta.

Ett medlemskap i en golfklubb har en stor social dragning som lockar många till sporten och golfklubbarna. Golf är en social sport både under själva spelandet och utanför banan. Golfklubben brukar hålla med café eller restaurang i anslutning till banan där man kan köpa god mat och dryck samt umgås med övriga spelare. Aktivitetsdagar, utbildningar, träningar och tävlingar annordnas också av golfklubbarna. Företagsgolf är ett nytt, populärt koncept som golfklubbarna anammat Företagsgolf är en aktivitet som ofta sträcker sig över en dag eller en dag och en kväll. Golfklubben hjälper dig med bokning, eventuell utrustning som behöver hyras ut, ordnar mat under dagen. Ta kontakt med golfklubben du är intresserad av att besöka och lägg upp en plan tillsammans med dem. På kyssinge.se kan du ta kontakt med Kyssinge Golfklubb och höra vad de har att erbjuda dig som vill boka företagsgolf.

Previous
Hur ska Schellack användas?
Next
Smartsons test av Guldbrev

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *