Hemstädning – enkelt sätt att få mer fritid

nya poster

Om du behöver hjälp med hemstädning i exempelvis Nacka eller annan del av Storstockholm finns det ett flertal städfirmor som mer än gärna kommer hem till dig och gör det skinande rent. Du kan själv välja om du vill anlita en hemstädningsfirma i Nacka på regelbunden basis eller om du bara behöver det vid behov.

Om du väljer att ta en regelbunden städning kommer ni tillsammans överens om hur ofta det ska städas, vilka tider och även vad som ska göras när. Efter det behöver man i princip inte bry sig om något alls, städarna sköter sig själva eftersom de har ett sorts schema med riktlinjer att gå efter.

Det är en otroligt bekväm lösning för den som redan har mycket att stå i eller för den som kanske vill ha lite extra tid för familjen eller vännerna. Man behöver inte lägga ned all ledig tid på att städa utan kan syssla med annat men ändå ha ett fräscht hem!

Vad som ingår i en hemstädning

Vad som ingår i en hemstädning i Nacka får man såklart själv vara med och påverka, alla har olika behov och behöver hjälp med olika saker.  Men nedan kan du läsa om de vanligaste tjänsterna som nästan alltid brukar ingå.

Dammsugning – av alla golv, mattor och oftast även lister för att få bort den ytligaste smutsen.

Rengöring av öppna ytor – så som bänkar och bord. Man dammtorkar och tar även bort eventuella fläckar och annat smuts. 

Tömning av papperskorgar – så att det inte står och luktar sopor och avfall i hemmet!

Rengöring av våtområden – alltså kök och badrum. Man gör rent toaletten, både i och på, handfat och disko och en snabb rengöring av badkar/dusch. 

Skurning – av golv så att all smuts försvinner och inte bara dammet.

Sen är det också vanligt att man lägger till några av dessa tjänster:

Noggrann dammtorkning – innebär helt enkelt att man dammtorkar mer detaljerat. Man kanske torkar av tavelramar, dörrhandtag och lite mindre saker som man faktiskt inte tänker på när man städar annars. Ibland behöver allt rengöras!

Fönsterputsning – precis som det låter såklart! Du kan välja att få dina fönster putsade, hur de än ser ut.

Skåprengöring – här behöver man lyfta ur saker ur skåpen så att de kan rengöras ordentligt. Detta är extra viktigt i kök då man riskerar att få ohyra om det ligger smulor och matrester lite här och där. 

Avkalkning – behövs för framförallt duschkabiner, men även handfat, kakel och badkar behöver avkalkas då och då. Ibland räcker det inte med att bara våttorka då det lätt fastnar kalk på glaset vilket gör att det ser ganska smutsigt ut.

Övrigt – så som putsning av speglar, rengöring av mikro, o.s.v.

RUT-avdrag

Eftersom hemstädning hamnar i kategorin för servicearbeten i hemmet berörs arbetskostnaderna av RUT-avdraget. Det innebär att du som kund kan få skattereduktion på upp till 50 000 kronor. Är ni två i hushållet får kan ni alltså tillsammans få reduktion på upp till 100 000 kronor. Detta gäller dock enbart arbetskostnaderna och alltså inte resor, kostnad av medel och verktyg.

Previous
Fakturaköp och fakturaförsäljning
Next
Underkläder i Wetlook

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *