Höj värdet på din bostad i Stockholm

nya poster

Alla människor som någon gång i livet står inför att sälja en bostad gör detta med en förhoppning om att kunna tjäna så mycket pengar som möjligt på affären. Något som påverkas av vilket sorts boende man har, när man säljer, vilket läge marknaden befinner sig samt i vilken stad man bor. En lägenhetsaffär i Stockholm ger ägaren bättre förutsättningar till mycket pengar än vad en motsvarande affär gör i exempelvis en mindre stad som Ystad och det handlar här uteslutande om efterfrågan samt tillgången på befintliga lägenheter i staden.

Som alla vet så befinner sig just Stockholm i dagsläget i en närmast kaosliknande bostadssituation där man hela tiden ser att priserna för bostäder pressas uppåt och når nya rekordnivåer – allt detta kommer sig av den enkla anledningen att man inte bygger tillräckligt med lägenheter i förhållande till antalet människor som bor- och flyttar till staden. Det här påverkar naturligtvis i huruvida en lägenhetsägare där kan nå denna förhoppning om att sälja med god vinst och frågan en sådan person istället ska ställa sig lyder: hur mycket pengar kan jag tjäna som mest?

Det finns nämligen några små knep som kan – även i Stockholm – öka värdet och maximera vinsten vid en försäljning. Till stor del handlar det om olika typer av renoveringar och förbättringar som sker – till en varierande kostnad – och som samtliga kan bidra till den där budgivningen man som säljare så gärna vill nå. En budgivning som i sin ur leder till att priset stiger och att vinsten därigenom blir högre. Vi tänkte därför nedan radar upp några små tips som kan leda till en budgivning mellan spekulanter och hur man – oavsett om man bor i Stockholm eller Ystad – kan gå tillväga för att nå den där vinsten som man hela tider eftersträvar.

• Köksrenovering. Ett vackert kök tilltalar alla och speciellt är detta viktigt i dagsläget då mat- och matlagning spelar en allt större roll i våra liv. Det som gäller vid en köksrenovering i exempelvis Stockholm är att maximera effekten; det vill säga – försök hitta andra lösningar. En köksö som öppnar upp boendet, under- snarare än överskåp samt en snyggare spis och finare vitvaror. Vi säger här Stockholm då ytorna generellt sätt är mindre där och att man genom en köksrenovering kan öppna upp boendet betänkligt. Ett tips som rör en köksrenovering är att man anlitar en inredningsarkitekt innan – en sådan tänker alltid utanför boxen; något som kan löna sig i Stockholm.

• Badrumsrenovering. Detsamma gäller här som vid en köksrenovering; attraktiva rum för personer måste alltid vara i topptrim och vara fräscha. Det här en verklig investering! Dessutom; se till att använda ditt rot-avdrag innan det sänks vid årsskiftet.

• Mäklare. Glöm inte bort den viktiga roll en mäklare spelar i en bostadsaffär. Låt dig inte luras- och frestas av att sälja på exempelvis Blocket; risken är stor att du i själva verket förlorar pengar.

• Städa med hjälp av proffs. Anlita ett städföretag innan visning och se även över ifall denna kan erbjuda tjänsten Homestyling – något som de ofta gör i Stockholm. Genom detta får du ett skinande rent hem som dessutom är i avsaknad av onödiga saker och detaljer; en person inom homestyling är expert på att framhäva de bästa sidorna ur varje boende.

Previous
Förenkla din badrumsrenovering
Next
En boutredningsman underlättar vid ett dödsbo

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *