Kan man överhuvudtaget sälja båt i Stockholm?

nya poster

Om man bor i Stockholm och är intresserad av att sälja båt så ska man veta att man kommer att ha goda möjligheter med att lyckas med det detta. Sälja båt i Stockholm är nämligen en ganska lukrativ marknad då Stockholm ju är en stad med mycket folk samt vatten överallt. Speciellt spontana båtköp under sommarhalvåret är vanliga och det kan förklaras just av närheten till vattnet samt att det i Stockholm även kommer mycket turister under den tiden. Detta medför att trängseln blir stor och att man därför som boende i Stockholm får en längtan av att ge sig av – och där har alltså vattnet en stor dragningskraft som får en person i färd med att sälja båt ett väldigt bra utgångsläge.

Dock ska man veta att det är många som både är ute efter att köpa och sälja båt i Stockholm och därför är också marknaden ganska het och mättad – något som kan innebära sjunkande priser i och med konkurrensen. Att sälja båt i Stockholm kan alltså i slutändan innebära att man för all del kommer att få den såld, men tyvärr knappast till det pris man från början har begärt. Det är helt enkelt kundens marknad på ett helt annat sätt än vad det kanske är i en mindre stad där man förvisso kanske får vänta längre med att få sin båt såld men garanterat kommer att få sitt begärda pris – något som alltså ofta inte sker då man står inför att sälja båt i Stockholm.

Till vem kan man sälja båt i Stockholm?

Vilka som sedan köper båt i Stockholm varierar och det handlar mest om privatpersoner som vill prova på en sommar till sjöss – många barnfamiljer ser båten som en slags chans till semester utan att egentligen behöva lämna stan och det är kanske främst mot dessa man ska rikta in sig om man ska sälja båt i Stockholm. Nu menar vi inte att luras – men av en oerfaren barnfamilj kanske man kan få ut mer pengar än vad man kanske skulle kunna få av en erfaren båtförare som vet vad han talar om. Att sälja båt i Stockholm innebär helt enkelt att man måste ta till vara på de möjligheter som bjuds och kan en oerfaren barnfamilj tänka sig att betala ditt begärda pris – varför inte?

Så länge båten i fråga är i gott skick och du själv känner att du har rent mjöl i påsen så behöver ju inte du ta ansvar för att de kanske är beredda att betala ett litet överpris. Kunden har ju också ett visst ansvar att själv kolla upp marknaden och jämföra de priser som finns och det behöver ju egentligen inte du bry dig om. Att sälja båt i Stockholm handlar mest om att sköta sig själv, ta ansvar för sin egen del av affären och inte luras. Det här går ju egentligen att applicera till alla områden där man gör affärer också och inte bara just då det handlar om att sälja båt i Stockholm. Eget ansvar är lite av A och O.

Previous
Vem kan jobba på översättningsbyrå?
Next
Vilka jobbar med kontorsstädning i Stockholm?

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *