Lägg upp din tid på ett bättre sätt i Stockholm

nya poster

Bor man i Stockholm så är man också varse om hur mycket som måste planeras för att få sitt liv att gå ihop. Om man jämför Stockholm mot andra mindre städer så handlar det här om befolkningsmängd och avstånd som gör att man hela tiden får bara beredd på att allting tar längre tid.

Ska man åka till jobbet så tar det tid, ska man åka och handla så tar det tid att dels åka dit och dels stå i en lång kö för att betala och ska man köra sina barn till någon träning eller hobby så tar även detta en hel del tid i anspråk. Kort sagt; en stockholmare är beroende av en god planering på ett helt annat sätt än vad en person boende i en mindre stad är. Hur lägger man då som boende i Stockholm upp denna planering och hur löser en sådan det berömda livspusslet?

Ja, här handlar det dels om att person i Stockholm lär sig olika mönster som sedan kan vävas in i sitt liv; vet man att trafiken är som värst klockan halv åtta på morgonen – ja, då åker man till jobbet klockan sju för att slippa denna. Är tunnelbanetrafiken hemsk klockan åtta så stiger man ned på perrongen en halvtimme innan och om man vet att det är omöjligt att handla på en söndag så sker storhandlingen istället på en måndag.

Som vi sa – en person i Stockholm snappar hela tiden upp små meddelanden och lär sig mönster som därefter appliceras till det gena livet. Detta är en sak och om vi fortsätter så handlar det mer om att man använder sig av den hjälp som finns tillgänglig. Menas med detta är att personer i Stockholm i en större utsträckning tar extern hjälp med hushållsnära tjänster – hemstädning, fönsterputs och kanske tvätt, disk och strykning – något som också i dagläget är betydligt billigare.

Använd den hjälp som finns tillgänglig

Numera får du ju dra av exempelvis hemstädning som en hushållsnära tjänst vid din deklaration och därefter få tillbaka en del av beloppet på din skatt – detta är naturligtvis möjligt även i andra städer utöver Stockholm; men där kanske inte behovet är lika stort. Den här skattereduktionen går under benämningen rut-avdrag och får göras upp till beloppet 50 000 kronor per år; något som alltså är väldigt populärt i just Stockholm.

Att kunna ta extern hjälp för att städa sitt hem har verkligen bidragit till att många personer i Stockholm fått en chans att kunna leva ett drägligare liv och satt mindre press på att planeringen vi nämnde ovan måste följas slaviskt. Vet man att huset blir städat under tiden man är på sitt arbete i Stockholm – ja, då blir det också betydligt enklare att kanske spendera en timme eller två sittande i en bilkö. Man kan därför säga att införandet av rut-avdraget är lite av en räddare i nöden och en absolut nödvändighet för många personer som bor i Stockholm.

För deras skull får vi därför hoppas att det fortsätter att vara kvar i sin nuvarande form; om inte så skulle säkerligen en väldigt stor planering krävas för att exempelvis hinna med sin hemstädning utan att det det går ut över något annat i Stockholm.

Previous
Släpp kontrollen över dina barn
Next
Hitta prisvärd städhjälp i Stockholm

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *