Lathund för din flyttstädning i Stockholm

nya poster

Att flytta är något som alla gör någon gång i sina liv och oavsett var en flytt äger rum så följer den ungefär samma mönster.Om man ser till en flytt och bryter ner denna i olika beståndsdelar så kan det se ut ungefär så här:

• Paketering: du packar alla dina saker i olika kartonger och märker dessa efter vad som finns i dem. Porslin, böcker, föremål och köksgeråd – allt läggs prydligt i respektive kartong.
• Bärande. Du engagerar dina vänner, din släkt och bekanta för hjälp med de tyngre sakerna du har i din ägo – sängen, soffan, fåtöljer etc.
• Transport. Du hyr ett lämpligt fordon storleksmässigt där du ser till att så mycket som möjligt får plats och därefter så kör du från punkt A till punkt B.
• Flyttstädning. Efter att du burit in alla dina möbler och ditt bohag i den nya bostaden så måste du återvända till den gamla en sista gång och detta för att genomföra en flyttstädning och det här som problemen börjar hopa sig. En flyttstädning är nämligen ett omfattande projekt som kräver stor noggrannhet och där man måste ombesörja nästan allt; och där ligger också anledningen till att så många fuskar med den. Särskilt i Stockholm där en skrämmande utveckling skett gällande flyttstädning och där folk – tyvärr – inte verkar ta denna detalj på allvar. En sak som i slutändan blir kostsamt då man tvingas betala ersättning till de nya ägarna av bostaden – en flyttstädning måste nämligen, utan undantag, genomföras.

Men; vad är det då som ingår i en flyttstädning och hur kan på ett bättre sätt följa en plan för att hinna med den? Mycket av fusket beror nämligen på okunskap som i kombination med en alltför tight tidsplan gör att man underkänns och tvingas betala för en städfirma i Stockholm som de nya ägarna anlitat. Av den anledningen har vi satt ihop en slags standardmodell, en lathund, över vad som brukar ingå i en flyttstädning och den ser ut enligt följande.

• Köket: allt ska städas, hyllor, skåp, diskbänk, diskho. Kylen och frysen ska frostas ur och rengöras. Spis och ugn ska städas grundligt – även bakom och på insidan.
• Badrummet. Handfat, badkar, dusch samt kakel och klinkers ska vara skinande rena. Avlopp och golvbrunnar rensade. Speglar ska torkas, skåp rengöras och hyllor torkas av.
• Alla golv. Dammsugning och torkning.
• Skåp: Torkas av och vara fläckfria.
• Fönster. Alla sidor (ofta fyra) ska putsas – avsätt mycket tid; putsa fönster är ett stort projekt.
• Vägguttag och kontakter. Torka av.
• Fläkt, ventilation och element. Torka av med en fuktig trasa.

Här kan du läsa mer om flyttstädning.

Previous
Val av solskydd speglas av boendet
Next
Kost för att bli bikini fit

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *