Privat eller allmänn tandläkare

nya poster

Tjej som borstar tändernaTandvård när man behöver

Att vårda sina tänder och att anstränga sig för att hålla en bra hygien i munnen är en självklarhet för de allra flesta. Sedan barnsben har flertalet personer fått lära sig att borsta tänder, skölja med fluor i skolan och att regelbundet gå till en tandläkare för att kontrollera att allting är som det skall. Som det är i dagsläget har man fri tandvård även en tid efter det att man uppnått myndig ålder. Det ger en bra start och lägger grunden för en god tandhygien. Dock är det många som mer eller mindre nonchalerar dessa besök när de blir lite äldre. Resultatet kan för vissa bli riktigt bra i alla fall, medan det för andra innebär att man får ta sig iväg till en mottagning för att laga och reparera det som blivit trasigt.

Det råder en debatt i samhället där man talar om tandhälsa som en klassfråga och på sätt och vis kanske det ligger någonting i detta. Trots att det finns en hel del subventioneringar är det en hel del man skall betala själv. Detta gäller oavsett om man går till en tandläkare i Handen eller till en klinik i innerstan.

Privat mottagning eller folktandvård

Det finns en hel del mottagningar att gå till runt om i landet. Det kan dock finnas en enkel förklaring till hur det kan finnas underlag för den mängd tandläkarkliniker som nu finns tillgängliga. När man behöver gå till sin tandläkare är det ofta bra om det inte måste bli ett stort projekt. Väljer man en tandläkare som finns i närheten av bostaden är chanserna att man går dit betydligt större än om man skulle behöva åka från Handen till Söder eller någon annan stadsdel. Kort och gott har man allt för mycket på sin agenda som det är och man har inte alltid ork eller tid att ta sig iväg till en tandläkare även om man vet med sig att det är en del som skulle behöva adresseras för att man skall ha en så bra förutsättning för friska tänder som möjligt.

Hittar man en bra tandläkare i området där man bor, alternativt i anslutning till jobbet eller någonting annat som man regelbundet besöker, kan man lättare komma över hindret som lätt kan orsaka att man inte tar sig iväg till mottagningen för att göra en kontroll eller för att laga en tand som fått hål.

Previous
Välj en klinik som passar
Next
Svenska För Invandrare

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *