Stressa av med lantlig inredning

nya poster

Det finns många familjer i Stockholm som upplever att stressen tar över en stor del av vardagen. Av förklarliga skäl; Stockholm har en högre puls, det finns långa avstånd och trafiken kan vara allt annat än förlåtande. Samtliga faktorer som påverkar och som gör att många föräldrar, så att säga, kommer hem med fel inställning. Man blir på dåligt humör, man blir snäsig och hemmet blir inte den plats som det ska vara i och med detta.

Det vill säga; drömmen och visionen man har med sig hem är att det ska vara en frizon, en plats där man tar ett djupt andetag och lämnar alla bekymmer bakom sig. En sak som påverkar mer än vad man tror är är också hur man inreder och där man inte är medveten om att möbler, val av material och vilka typer av produkter man väljer spelar en stor roll i hur man mår.

Kort sagt; man kanske har valt helt fel inredning i förhållande till det syfte man har och vad man vill uppnå. Ett typiskt exempel på detta kan vi ge från köket och där vi jämför mellan et modernt inrett sådant samt ett kök med lantligt inredning. Det förstnämnda och de lösningar som finns där kan de facto vara mer stressande och skapa mer oro än vad man behöver.

Detta i form av att man blir försiktig, man blir för rädd om sakerna och man kan där man exempelvis ser att en vattendroppe på ett carrera-kakel kan sluta i en ren katastrof. Vidare i detta så kanske man inte nyttjar det moderna köket till fullo; maskinernas funktioner ter sig obegripliga, de tjuter och man använder sig inte av dem av den anledningen.

Lantlig inredning skapar trivsel

Ett kök med lantlig inredning däremot; det skapar för många exakt den stämning man vill uppnå i sitt hem. Lantlig inredning handlar om trivsel – utan att det tappar i funktionalitet. En nyckel i just lantlig inredning är att blanda nytt och gammalt material och där man på ett perfekt sätt kan integrera en modern spis, en microvågsugn eller en diskmaskin tillsammans med ett äldre vitrinskåp eller en köksö som man tillverkat av en gammal byrå.

Vidare så adderar man blommor, man adderar exempelvis skyltar i plåt – med en massa trevliga visdomsord – man lägger till en klocka i retro-modell, man använder sig av trä som material och man köper exempelvis bunkar, porslin och maskiner som påminner om hur de såg ut förr.

Retro är ett ord som ofta förknippas med lantlig inredning och det innebär inte att man använder sig av gamla saker som kanske inte fungerar – det är nya saker tillverkade i ett äldre snitt. Vi anser att skillnaden är monumental mellan ett kök med lantlig inredning och ett som har ett mer modernt snitt; en skillnad som många stressade familjer i Stockholm skulle tjäna på att överväga.

Här kan du få inspiration till lantlig inredning i köket.

Previous
Personlig assistans är viktig i Stockholm
Next
Fler tandläkare ger bättre service i Stockholm

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *