Telefonkonferens har blivit komplicerat

nya poster

Jag har genom mycket arbete, haft förmånen att jobba med en del större företag och det finns en stor efterfrågan på bra konferenstelefoner att använda vid möten då flera kontor skall interagera med varandra. I många fall har telefonkonferens blivit komplicerat då ljud eller ljudupptagning varit undermålig. Det har sedan dess hänt en hel del och konferenstelefoner är idag väl anpassade att klara de mest påfrestande situationer man kan tänka sig. En telefonkonferens som var relativt nyligen hade en konferenstelefon av serien konftel som var någonting för mig ganska nytt. Jag har förvisso inte haft ansvar för det tekniska, av förklarliga skäl, men tycker om att lägga bra utrustning på minnet i och med att man aldrig vet när man snabbt behöver komma ihåg saker som modell på en konferenstelefon eller dylikt. Någonting som tilltalade mig var att den konferenstelefon som användes, var uppladdningsbar vilket innebär större frihet för deltagarna på mötet. Från den information jag i förbifarten fick vid en av de kafferaster vi hade, snappade jag upp att den skulle hålla för upp till 60timmar. Det är betydligt längre än någon telefonkonferens jag varit på och borde räcka och bli över för de flesta.

Som tekniskt relativt okunnig har jag mest tänkt på design av de konferenstelefoner jag stött på genom åren och jag måste säga att det är en utveckling till det bättre i min mening i vilket fall. Man har en vana att titta på den man talar med så ögonen faller naturligt på ljudkällan även om det är en konferenstelefon och inte en människa som sitter där och talar. Kanske är det en av orsakerna till att man nu har lagt ner så omfattande engagemang på just utformning och design av de konferenstelefoner som finns nu för tiden.

Previous
Legendarisk TV-kanal fyller 30 år
Next
Bryta mönster med enkla metoder

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *