Vilka alternativ finns för jordfästning

nya poster

Kyrklig begravning eller borgerlig jordfästning

Att ordna en begravning är svårt och kräver en hel del eftertanke. Det är en rad moment som man behöver tänka på och flera beslut som skall tas. Det är svårt att minnas allt som skall göras när man är i färd med att bearbeta det fruktansvärda som hänt och att förlita sig på minne och ork är inte alltid det enklaste. För de allra flesta är det viktigt att ha en kontakt med en begravningsbyrå som har kunskap och erfarenhet av allting som rör begravningar. De känner till vad som behöver göras och vet precis hur man skall gå tillväga oavsett om man är ute efter en kyrklig begravning eller om man hellre vill ha en borgerlig ceremoni.

För att hålla sin begravning i kyrkan skall man vara medlem i Svenska Kyrkan. I annat fall kan det bli svårt att ordna. Skulle man nu vara i en situation var det önskas kyrklig begravning för någon som inte var med i Kyrkan, är det eventuellt möjligt att tala med sin begravningsbyrå om det hela och se vad som kan göras. Det är inte alltid det finns färdiga rutiner för specialfall som dessa men det mesta kan ordnas om man är ute i god tid och tar kontakt med de som berörs.

Välja kista och begravning i Stockholm

Det finns ett flertal begravningsbyråer i Stockholm som kan hjälpa till vid en begravning och kanske främst innan. Att välja kista, gravsten och ifall det skall vara kremering eller jordfästning är saker som behöver göras och de som jobbar med begravningar kan allt om hur man går till väga. Det behöver inte vara så komplicerat om man tar kontakt med någon som kan hjälpa till.

Det bekostas vanligtvis av dödsboet och man får göra upp om detta tillsammans med den byrå man anlitat för uppgiften. De kan många gånger hjälpa till även med juridiska frågor och arv. De som har kompetens inom arvsfrågor kan ha samarbete med byråer i landet och man kan snabbt få hjälp med sånt man undrar och vill ha svar på innan man börjar planera för mycket.

Previous
Svenska För Invandrare
Next
Inredning kan även vara persiennvalet

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *