Vilka jobbar med kontorsstädning i Stockholm?

nya poster

En liten myt gällande städning i allmänhet och kontorsstädning i synnerhet är att det bara är lågutbildade kvinnor som jobbar med det. Man generaliserar och säger att kvinnor – ensamstående – är det enda som vill jobba med just kontorsstädning men där har man alltså fel. Väldigt fel. Just kontorsstädning har nämligen visat sig vara en bransch som attraherar väldigt många personer – från både olika kulturer, kön och ålder – och speciellt i Stockholm.

Att jobba med kontorstädning har nämligen många fördelar som man kanske inte tänker på och en av dessa är de fria arbetstiderna som yrket för med sig. Då man talar om kontorsstädning i Stockholm så jobbar man nämligen mestadels under kvällar och helger och då således alltså dagarna över till annat – något som alltså direkt leder fram till en grupp människor. Här talar vi alltså om studenter – en grupp som har erkänt dålig ekonomi och som ofta har fullt upp på dagarna. I Stockholm finns ju dessutom massor av högskolor, universitet och andra utbildningar så där är även urvalet av potentiella arbetstagare alltså stort just för kontorsstädning. Anlitar du ett företag för kontorstädning så kan det alltså snarare vara så att det handlar om unga människor som drygar ut sin kassa lite än den fördomsfulla bilden som florerar i folk huvuden.

För, tänker man efter så är ju också kontorsstädning det ultimata extraknäcket för en ung student – det är relativt bra betalt, man har tid för sina studier och det är ett ganska lugnt och skönt jobb som man ofta får sköta själv. Jämför detta med att exempelvis stå i en bar eller i en butik i Stockholm och man inser direkt att fördelarna är väldigt stora. Vi får hoppas att detta sprider sig från Stockholm till studenter även i andra städer – att jobba med kontorsstädning kan alltså vara det perfekta sättet att få lite extra pengar till nöjen, hyra och läromedel.

Hur mycket tjänar man om man jobbar med kontorstädning i Stockholm?

Hur mycket man sedan jobbar om man är verksam inom just kontorsstädning varierar och beror helt på hur mycket man jobbar samt till vilket företag man tillhör. I Stockholm finns det nämligen väldigt många företag som satsat hårt på just kontorsstädning och dem emellan så är skillnaderna i lön också väldigt stor. Det är alltså ganska viktigt att man själv kollar upp vad som är en rimlig och skälig ersättning innan man skriver på något kontrakt som binder en till detta företag inom kontorsstädning.

Det här kan vara svårt men det är viktigt att man vågar stå på sig och kräva det man är värd. Att bli lurad som anställd på ett företag i Stockholm som är verksamma inom kontorsstädning har – tyvärr – visat sig vara väldigt vanligt. Man hävdar då att det står flera på kö för jobbet, att man inte har råd att betala samt att man inte är i behov att ge just dig ett jobb – här måste man som anställd veta sitt värde och stå på sig, hur svårt det nu än kan kännas.

Previous
Kan man överhuvudtaget sälja båt i Stockholm?
Next
BH med stora kupor

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *